TensarTech® ARES mursystem

2.25 kvadratmeterstandard panelstorlek 
120 års designlivslängd certifierad av BBA
0 korrosions-problem
  • Design och leverans av mursystem med segmenterad panelbeklädnad
  • Noggrant testad för stabilitet, hållbarhet och bärförmåga
  • Höghållfast, korrosionsfri koppling mellan paneler och armering
  • Värdekonstruerad design av Tensars erfarna team
Översikt

När långtidsprestandan och konstruktionshastigheten är kritisk erbjuder TensarTech ARES-system en attraktiv och pålitlig lösning för stödmurar och brodistanser, vilket sparar tid och pengar under installationen. Systemet består av prefabricerade betongmodulpanel, säkert ansluten till Tensar enaxliga geonät som förstärker jorden bakom för att skapa en stabil struktur med upp till 120 års designlivslängd. De modulära panelerna erbjuder designers ett urval av texturer och mönster för att möta arkitektoniska, strukturella och budgetmässiga behov. Paneler är gjutna med Tensar geonätflikar inbäddade i baksidan för anslutning till Tensar enaxliga (UX) geonät. Den 100% polymera bodkinskarven säkerställer att designen inte förlorar styrka under projektets livslängd.

Systemkomponenter

TensarTech ARES-systemet inkluderar rådgivning, utbildning och tjänster från Tensars designteam och team på plats, samt tre specifika produkter. Dessa är Tensar enaxliga (RE) geonät (polyeten med hög densitet med extremt hög hållbarhet och ingen korrosionspotential), TensarTech ARES modulär panelbeklädnad (höghållfast, hållbar fabrikstillverkad förgjuten panel) och Tensar polymer bodkinskarv för höghållfast anslutning mellan block och geonätförstärkning.

Ingen metall – ingen korrosion

Med jordarmering som är 100% polymer, eliminerar ARES-murar korrosionsproblem relaterade till antingen förstärkningselementet eller anslutningen av det elementet till panelen. Dessa erbjuder kostnadsfördelar med en mekaniskt stabiliserad jord (MSE) stödmur utan de långsiktiga konsekvenserna av exponering för klorider, sulfiter, lågresistivitetsjordar eller lös elektisk strömpotential. Detta gör ARES-murar till det logiska valet för aggressiv återfyllnadsjord, transformatorplattformsområden och elektrifierade järnvägsprojekt.

Lösning från ett enda ställe

Till skillnad från andra panelmurar har komponenterna i ARES-systemen designats speciellt för att fungera tillsammans för optimal effektivitet och prestanda. Myndigheter, entreprenörer och ingenjörer har länge uppskattat de många fördelarna med ARES MSE panelmurar. Deras breda utbud av design och yta, i kombination med deras enkelhet och snabbhet i konstruktion gör dem med tilltalande jämfört med andra mursystem.

Inget krångel – ingen riskkonstruktion – enkel och snabb

Entreprenörer uppskattar byggbarheten hos TensarTech ARES-system. De modulära panelerna är utformade för att låsa ihop för att underlätta inriktningen. Ingen yttre stöttning eller formstöttning behövs och anslutning av frontpaneler till geonätsförstärkningen är enkel och snabb med hjälp av en polymer bodkinskarv för att länka samman gjutningen i geonätsflikar. Resten är enkla markarbeten. Vanligtvis behövs ingen strukturell grund, mobiliseringskostnaderna är minimala och stegvis konstruktion är lätt att hantera. Tensar kan tillhandahålla detaljerade konstruktionsritningar som en del av design- och leveranstjänsten och platsassistans finns tillgänglig vid behov.

Ryggraden i ARES-systemet: Tensar RE geonät

Tensar UX geonät tillverkas av utvalda kvaliteter av HDPE-hartser som är mycket orienterad och motstår deformation när de utsätts för höga dragbelastningar under långa tidsperioder. Dessa goenät bär stora dragbelastningar som appliceras i en riktning. Deras öppningsstruktur låser ihop med naturliga fyllningsmaterial, vilket gör dem idealiska för MSE (mechanically stabilised earth)-applikationer.

Den tekniska fördelen

Tensar är branschledande inom markförstärkningslösningar. Vi har utvecklat produkter och teknologier i framkanten av den geotekniska industrin i mer än tre decennier. Våra produkter stöds av de mest noggranna kvalitetsundersökningsmetoderna i branschen. Vi kan tillhandahålla fullständig ingenjörs- och konstruktionssupport, inklusive detaljer, design, platshjälp och granskning av stämplade ritningar för var och en av våra sorteringslösningar.

 

Oberoende bedömning och godkännande

Highway Authorities Product Approval Scheme (HAPAS) inrättades 1995 för att uppmärksamma innovativa produkter och system som används i brittiska motorvägsarbeten. Det leder till ett certifikat eller en rapport som ger motorvägsingenjörer produktprestanda, design och installationsdata som är ovärderliga för produktval och projektplaneringsprocesser. TensarTech ARES-systemet och utvalda Tensar enaxliga geonät har certifierats av British Board of Agrément (BBA) och tilldelats HAPAS-godkännande. BBA intygar att Tensar geonät och TensarTech ARES-systemet har utvärderats oberoende av varandra som lämplig för sin avsedda användning.